Hırsıza Karşı – Kale Cec Kilit Kırılmaz Çelik Barel

164CEC

HIRSIZ KAPINIZA GELMEDEN KAPINIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN CANINIZ YANMASIN!

hırsıza karşı kilit

Kapınızı hırsıza karşı sağlamlaştırmak isteyenlerin tercihidir. Hırsız kapınıza uğramadan Kapınıza çelik takviyeli kale kilit taktırarak hırsıza engel olabilirsiniz. Yanlış algılanan bir kanı var günümüzde açılmayan kapı varmıdır diye, bu tamamen yanlış algılanan bir kavramdır. Açılmayan kapı diye bir sistem olamaz çünkü mantıklı düşünüldüğünde, kapının açılmaması demek sizin herhangi bir problemde kapıda kalmanız ve kapının bir daha açılmaması demektir. Bu uyarıyı sizlere yaparak Kale Çelik takviyeli kilit hakkında ufak bilgiler paylaşacağız sizlerle.

Kale Cec yani çelik takviyeli kilidi açmak için anahtar olmadan matkap ile delme yönetemi ile açılmaktadır. Hiç bir hırsız kapıyı açmak için matkap kullanmaz. Matkap kullanarak yarım saatlik bir işlemden sonra kilit mekanizmasına ulaşılmakta ve açılmaktadır. Kapınıza gelen hırsız KALE çelik tavkiyeli bareli gördüğünde müdahale bile etme gereğinde bulunmaz, çünkü kilidin zorluk derecesiniz kesinlikle bilmektedir.

Hırsız kapıyı nasıl açar ?

Hırsızların kapıları açma yolları 2 şekilde olmaktadır 1-kapı kilit göbeklerini kırıcı aletlerle kırarak kapı açma işlemini gerçekleştirirler 2-kapı arasına levye sokarak kanırtma esnetme yoluyla kilit dillerini kırarak kapıları açarlar bu yoların ikisinede kale çelik takviyeli barel sistemi % 100 kesin çözümdür.

TEKNİK BİLGİLER

Gövde : MS 58 Pirinç; Parlatılmış. Kırılmaya dirençli çelik U Profil. Gövdede delinmeye karşı çelik pim. (Opsiyonel: Kumlu nikel kaplamalı.)

Kam : Özel Sinter Döküm

Anahtar Kombinasyonu : Bilgisayar Teknolojisi

Yaylar : Paslanmaz

Pimler : Delinmeye mukavim paslanmaz.

Emniyet Kartı : Var

Anahtar : Alpaga, Plastik Kafalı, 5 Adet.

Sertifikalar : TS EN1303

ceco

En son çıkan, anahtarı kopyalanamayan Kale kapı göbeği (bareli, silindiri) : Kale 164 CEC tüpten şifreli yüksek güvenlikli silindir
Kale 164 CEC tüpten şifreli yüksek güvenlikli silindir özellikleri

KaleKilit’in en son çıkardığı barelin özelliklerini tanıtmak yine bana düştü tabi, sanki avukatlarıyım. Kendilerinin haberi yoktur muhtemelen ürettikleri ürünlerden bu kadar. Ama napıcaksınız vatandaş bilgilensin, kendileri için en uygun bareli seçsin derdimiz. Tabi milletin de tek derdi hangi bareli seçeceği sanki. Neyse konuya geçelim çok vakit geçirmeden.

Evet bu son ürünün en önemli özelliklerini önem sırasına göre sıralayayım :

kale cec bilgiler

1) Tüpten şifreli yapısı ve dolayısıylan maymuncukla açılamaması:

Ne demek bu? Valla ben de tam bilmiyorum açıkçası, ama böyle bir bilgi geldi bana. J Şöyle ki, eski barellerin hepsinde anahtarın girdiği tüpün içinde tek yerden şifre var ve hırsızlar bunlara karşı şu anda maymuncuklarını geliştirmiş durumdalar. Bu maymuncuğu içeri sokuyorlar ve barelin içini bozarak mandalı çevirip kapıyı açabiliyorlar. Yani adamlar çalışıyor. Ama Kale Kilit de boş durmuyor ve çalışıyor. Bu barel de bu soruna çözüm bulmak için çıkarıldı. Tüpün içinde üç yerden şifre bulunduğu için bu geliştirilen maymuncuklar bu bareli açamıyorlar. Tabi ki hırsızların yeni girişimine kadar, ama bu da bayağı vakit alır; bu barelin kullanımı çok yayılacak ki ona yatırım yapsın hırsızlar da. O kadar yatırım yapacak kafası çalışan hırsızın da sizin kapınızla işi olmaz zaten. O yüzden uzun süre kafanız rahat olabilir bu bareli takarsanız.

2) Özel anahtar yapısı ve anahtarının kopyalanamaması :

Tabi bu tüpten şifreli yapısı anahtarının da özel olmasına sebep oluyor. Bareli alınca göreceksiniz, anahtarın iki tarafının yanı sıra üst ve alt tarafında da özel şifreleri bulunuyor. Yani noktalı anahtar diye bildiğiniz barelin 4 tarafında da noktalar olduğunu düşünün. Şu anda alabileceğiniz kopyalamaya karşı en güvenli anahtar bu barelde. Ham anahtarı yok piyasada ve güçlü şifreleme sistemini sayesinde kopyalanması imkansıza yakın. Merak etmeyin içinden 5 adet anahtar çıkıyor, sizi bayağı bir idare eder yani.

3) Barelin alt kısmındaki komple çelik takviyesi :

Bu da barelin diğer özelliği, alt kısmındaki özel alaşımlı çelik sayesinde barel kırılmaya karşı çok dayanıklı. Çelik dediğime bakmayın, çelik olsa kolayca kırılır. Bu madde özel alaşımı sayesinde çelikten daha esnek ve bu sebeple kırılmaya karşı daha dayanıklı. Zaten önceki yazılarımı okuduysanız, hırsızların en çok kullandığı yöntemin bareli kırarak kendi barellerini koyup kapıyı açmak olduğunu biliyorsunuzdur. İşte bu barel, bu yöntemi de bertaraf ediyor.

4) Matkapla delinmeye karşı dayanıklı olması :

Özel tüp malzemesi sayesinde matkapla delinmeye karşı da diğer barellere göre çok daha dayanıklıdır. Gövdesinde delinmeye karşı çelik pimler bulunmaktadır, bu da matkapla girişilmesi durumunda muvakemet göstermesini sağlamaktadır.

5) Anahtarın girdiği kısım küçük olduğu için maymuncukla açılmaya karşı güvenli olması :

Bu da ilk özelliğiyle alakalı fakat farklı bir yönden de maymuncukla açılmaya karşı güvenlidir. Anahtarın giriş deliği diğer barellerden küçüktür, bu sebeple de piyasadaki barellerin giriş kısmına girecek şekilde tasarlanmış olan günümüz maymuncukları bu barele uymamaktadır.

Daha sayacak bir şey kalmadı, çünkü barel sonuçta bu, daha ne yapabilirler zaten bu kadarcık malzemede? Özetleyecek olursa maymuncukla açılmaya, matkapla delinmeye, kırılmaya ve anahtarının kopyalanmasına karşı tam güvenlik sunan bu barelle 4 ü 1 arada misali güvenlik sorununuzu çözmüş olacaksınız. Üç kuruş pahalı diğerlerinden ama değer bence.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)